Utrechtse Poort

in Vestingstad NaardenOp 23 september 2011 heeft Joke Geldhof, gedeputeerde voor de Nieuwe Hollandse Waterlinie van Noord-Holland, in de Utrechtse Poort het Waterlinie Informatiepunt in de Utrechtse Poort geopend. Bezoekers aan Naarden kunnen daar een indruk krijgen van de rijke variatie aan forten, kastelen, vestingsteden en het prachtige Waterlinie landschap in de regio.
Joke Geldhof ontstak onder toeziend oog van directeur Bas Kreuger van het Vestingmuseum een ’waterkanon’. De gedeputeerde noemde de nieuwe aanwinst van Naarden ’het toefje op de taart’ van de prachtige vestingstad.
In het naastgelegen Bezoekerscentrum Naarden zijn folders, kaarten en boekwerken over de Linie verkrijgbaar.


De bezoeker wordt bij binnenkomst "overschaduwd" door een grote kaart van de Nieuwe Hollandse Waterlinie waarop alle forten zijn aangegeven en de ondergelopen terreinen (inundatie-velden).
 

Tempelman/illustratieve producties leverde de kaart van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. De ingangs-maquette werd naar ontwerp van Fred Pelder (Pulk Vision Productions) gerealiseerd door DIZ in opdracht van het Nederlands Vesting Museum.

 
 

TIP Tempelman Illustratieve Produkties - ’t Swafert 3002, 7552 ZG Hengelo - Nederland - Tel: 074 - 242 77 99 - E-mail: info@lextempelman.nl