Project Lexkesveer in de Nederrijn bij Wageningen.

 

Ruimte voor water


Natuur en veiligheid zijn de sleutelwoorden van het rivierverruimingsproject Lexkesveer in de Nederrijn bij Wageningen. Doordat ons klimaat verandert, gaat het in de toekomst meer regenen. Rivieren krijgen daardoor meer water te verwerken.
Om Nederland te kunnen blijven beschermen tegen (hoog)water, zijn maatregelen nodig om meer ruimte te geven aan rivieren.
Rijkswaterstaat zorgt met rivierverruiming bij Lexkesveer niet alleen voor een veiliger woonomgeving, maar ook voor meer ruimtelijke kwaliteit en een mooiere natuur.
Met duurzame oplossingen en door in te spelen op lange termijn ontwikkelingen wil Rijkswaterstaat de omgeving zo goed mogelijk inrichten.
Samen met de provincie, de waterschappen, de gemeenten Wageningen en Overbetuwe en de toekomstige beheerders zorgt Rijkswaterstaat ervoor dat het gebied niet alleen veiliger, maar ook mooier wordt.
Het project wordt in de loop van 2009 opgeleverd.

(tekst uit Nieuwsbrief 5, november 2007, uitgave Rijkswaterstaat)

De onderstaande illustraties zijn gemaakt in opdracht van Rijkswaterstaat Oost voor verwerking op informatiepanelen in het projectgebied.

Voor de actuele ontwikkelingen rondom het Lexkesveer: www.rijkswaterstaat.nl/lexkesveer


 

TIP Tempelman Illustratieve Produkties - ’t Swafert 3002, 7552 ZG Hengelo - Nederland - Tel: 074 - 242 77 99 - E-mail: info@lextempelman.nl